torstaina, heinäkuuta 05, 2007

Suklainen mokkakakku

Talkan ohjeista vuorossa oli Daim-kakun jälkeen valtavan kokoinen ja valtavan suklainen mokkakakku. Blogissamme on nähty paljon ruokia, jotka vetoavat Pippuriin, mutta tämä kakku on juuri sellainen, mistä Lime pitää. Kakun koristeluun ei ollut juurikaan aikaa, joten pelkistetty ulkonäkö johtuu ajan ja osittain syy saattaa olla myös taidon puute. : )


Vuokaan
voita
kaakaojauhetta

Pohja (2 kpl)
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 dl sokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
3 keltuaista
1/4 dl vaaleaa siirappia
1 1/4 dl maitoa (tai kermaa)
3 valkuaista

Kuorrutus
250 tummaa suklaata (tai osa maitosuklaata)
1 1/2-2 dl kuohukermaa
25 g voita

Mokkavaahto
1 liivatelehti
2 1/4 dl kermaa
2 rkl pikakahvijauhetta
1/4 dl vettä

Voitele 22 cm:n irtopohjavuoka ja aseta pohjalle pala leivinpaperia, jonka voitelet myös rasvalla. Jauhota vuoka kaakaojauheella. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe, sokeri ja leivinjauhe keskenään ja sekoita sitten joukkoon keltuaiset, siirappi, maito ja rasvasula. Vaahdota valkuaiset ja lisää vaahto taikinaan. Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Valmista samalla ohjeella kaksi pohjaa.

Tee sitten kuorrutus. Rouhi suklaa. Kuumenna kerma paksupohjaisessa kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja sulata suklaa ja voi pieninä paloina kerman joukkoon. Sekoita kuorrutus sileäksi ja anna jähmettyä huoneenlämmössä.

Liota liivatelehteä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Vispaa kerma. Sekoita pikakahvijauhe vesitilkkaan ja kuumenna. Liuota vedestä poispuristettu liivatelehti kahviin. Jäähdytä kahvia hiukan ja lisää se tasaisena nauhana kermavaahtoon koko ajan sekoittaen. Nosta mokkavaahto jääkaappiin.

Leikkaa kakkupohjat kahtia ja levitä kakkupohjien väleihin jäähtynyttä mokkavaahtoa. Käytä molemmat kakkupohjat yhteen korkeaan kakkuun. Paina kakkua kevyesti päältä, jotta saat siitä tiiviin. Sivele kakun pinta suklaakuorrutuksella ja täytä sillä kaikki mahdolliset kolot. Odota kuorrutuksen jähmettymistä. Levitä päälle vielä uusi, paksumpi ja lopullinen suklaakerros. Koristele haluamallasi tavalla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää hyvältä, monesti koristelussa vähemmän on enemmän. Makukin on varmasti herkullinen. Talkan kirjasta en ole vielä ehtinyt kokeilla mitään ohjetta. Tämä voisi olla hyvä aloitus.

Pippuri kirjoitti...

Tämä on erityisesti suklaan ystävien unelmakakku. :) Kannattaa kuitenkin huomioida, että ohjesta tulee todella kookas kakku ja esimerkiksi meidän kahden hengen taloudessa kakun syömiseen olisi mennyt ikä ja terveys. Onneksi oli kuitenkin synttärivieraita auttamassa...