lauantaina, heinäkuuta 07, 2007

Raejuustoinen teeleipä

Pippuri kun on aikamoinen raejuuston ystävä, piti Limepippurin keittiön kokeilla Katariinan keittiöstä löytyvää houkuttelevan helppoa raejuustoisen leivän ohjetta.


2 dl grahamjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
2 dl maitoa
1/2 dl juoksevaa margariinia
1 prk raejuustoa

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää maito, margariini ja raejuusto. Sekoita nopeasti taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Muotoile taikinasta pellille leivinpaperin päälle 3 matalaa leipää. Leikkaa leivät neljään lohkoon veitsellä tai taikinapyörällä ja pistele leipiin haarukalla reikiä. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.


2 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Miltä maistui? Ja onko raejuustoa siis se pienempi purkki, 200g?

Pippuri kirjoitti...

Raejuustoa tuli näihin leipiin tosiaankin 200 gramman purkki. Leivät olivat makuumme ja varsin oiva, helppotekoinen iltapala arki-illalle työpäivän jälkeen.