sunnuntaina, heinäkuuta 29, 2007

Pestoinen perunasalaatti ja coleslaw

Kuluneena viikonloppuna emme ole montaakaan tuntia ehtineet oleilemaan kotona rokkailun ja sukulaisten synttäreiden vuoksi. Ruokaa emme ole kuitenkaan todellakaan unohtaneet, sillä sen lisäksi, että olemme saaneet nauttia muiden antimista, avustimme toista synttärisankaria tarjoilussa pestoisella perunasalaatilla ja coleslaw'lla Hans Välimäen tapaan.

Toiselle sankarille teimme kakun, joka piti olla 6-vuotiaan unelmien kakku, mutta ainakaan meidän kriteereillä mitattuna kakku ei "unelmien kakku" -titteliä saavuttanut. Sanonta "moni kakku päältä kaunis" ei oikein sopinut tuon kakun kohdalle, vaikkakin maistuvaa se oli. Koska maku ei välity kuvan kautta, jääköön se laittamatta (ja itse asiassa sitä ei tullut edes otettua). Kakun kuorrutteen piti olla kaunis kaulittu vaaleanpunainen sokerikuorrute, joka loppujen lopuksi osoittautui hankalaksi levitettäväksi ja lisäksi ensikertaa harjoittelemistamme pikeerimassakoristeista puolet murtui ennen kakun päälle ehtimistä. Tällä kertaa pelastuksemme oli vaaleanpunainen Valion mansikkakerma.


Pestoinen perunasalaatti

noin 600 g perunoita
1 sipuli silputtuna
200 g fetaa
1-2 rkl kapriksia
paahdettuja auringonkukansiemeniä

Kastike:
4 rkl pestoa
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
1/2 dl valkoviinietikkaa
suolaa
pippuria

Kuori ja paloittele kuorineen keitetyt ja jäähdytetyt perunat. Yhdistä kulhoon perunat, sipulisilppu, feta ja kaprikset. Sekoita kulhossa kastikkeen aineet, lisää se salaatin ainesten joukkoon ja sekoita hyvin. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalle paistinpannulla ja kaada ne salaatin päälle. Anna perunasalaatin maustua kylmässä, mielellään vähintään tunnin ajan.

Coleslaw Hans Välimäkeä mukaillen

1 pieni valkokaali ohueksi suikaloituna
2 porkkanaa karkeasti raastettuna
2 dl majoneesia (josta korvasimme osan kermaviilillä)
1 valkosipulinkynsi murskattuna
suolaa
pippuria

Marinadi:
1 dl väkiviinaetikkaa
2 dl vettä
2 laakerinlehteä
1/2 dl sokeria

Kiehauta kattilassa marinadin ainekset ja kaada ne kulhoon kaali-porkkanasuikaleiden päälle. Anna marinoitua hetki ja valuta neste pois. Sekoita majoneesin joukkoon valkosipulimurska, suola ja pippuri ja lisää seos kasvisten joukkoon. Jäähdytä ennen tarjoamista.

Ei kommentteja: