lauantaina, kesäkuuta 16, 2007

Sitruunainen risotto ja feta-pinaattimunakkaat

Emme ole aikaisemmin tehneet risottoa, mutta nyt innostuimme kokeilemaan, kun eri blogeissa on ollut niin herkullisen tuntuisia ohjeita unohtamatta myöskään Jamie Oliverin tuotantoa, johon olemme viime viikkoina tutustuneet. Aloitimme risottoisen elämän melko perusrisotosta, jonka bongasimme Yhteishyvän Ruokalehdestä.


Sitruunainen risotto

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
3 dl risottoriisiä
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota tai 3 rkl kasvisfondia
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1/2 tl mustapippurirouhetta
1/2 dl parmesaanijuustoraastetta

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja riisiä öljyssä, kunnes riisi on läpikuultavaa. Kuumenna vesi ja mausta se liemikuutiolla tai fondilla. Lisää kuumaa kasvislientä riisin joukkoon vähitellen kypsymisen aikana. Anna risoton hautua miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen ja lientä lisäten noin 20 minuuttia. Mausta risotto sitruunamehulla, sitruunankuoriraasteella, mustapippurilla ja parmesaaniraasteella.

Risoton kera nautimme sievän pienistä fetaisista pinaattimunakkaista, joiden ohje juontaa Pastanjauhajien kautta Nami-Namin arkistoon ja sitä kautta myös Yhteishyvän Ruokamaailmaan.


Feta-pinaattimunakkaat (12 kpl)

5 munaa
0,75 dl maitoa
0,5 tl suolaa
ripaus paprikajauhetta
0,5 dl sulatettua pakastepinaattia
1 dl hienonnettua fetajuustoa

Riko kulhossa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito, mausteet ja pinaatti. Kaada massa voideltuihin muffinssivuokiin ja ripottele pinnalle fetajuustomuruja. Kypsennä uunissa 200 asteessa 12-14 minuuttia.

3 kommenttia:

Pille kirjoitti...

Nice to hear that you enjoyed those small feta-spinach omelettes, Limepippuri! It's been a while since I made them - about time to do them again, I guess:)

Pippuri kirjoitti...

Thank you for visiting our blog! It was nice idea to make mini-omelettes. Especially Lime liked those omelettes very much; he is a big fan of any kind of omelettes.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia jälleen kerran ihanista ohjeista! Erityisesti sitrusrisotto oli ihanan piristävää. Lisäsin fetamunakkaisiin vielä oliivia ja tarjoilin ne tomaatti-valkosipuli-oliiviöljyhöysteen kera.