tiistaina, kesäkuuta 19, 2007

Mansikkainen raparperipuuro

Raparperiprojektimme jatkuu ja kun mieli teki puuroa, yhdistyi taas sopiva makupari, raparperi ja mansikka, kauramannapuuroon. Koska nälkä oli kova, söimme ensimmäisen satsin vielä lämpöisenä, mutta maku oli vielä parempi täysin jäähtyneenä ja jääkaappikylmänä.


1 l vettä
1/2 l raparperia paloiteltuna
2 1/2 dl kauramannasuurimoita
1 dl sokeria (tai maun mukaan enemmän)
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1/2 l mansikoita survottuna

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon raparperipalat. Keitä noin 5 minuuttia ja vispaa joukkoon karamannasuurimot. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta sokerilla ja suolalla ja lisää lopuksi joukkoon mansikkasurvos. Sekoita hyvin. Voit myös halutessasi vatkata jäähtyneen puuron kuohkeaksi. Nautiskele maidon kanssa.

Ei kommentteja: