sunnuntaina, kesäkuuta 03, 2007

Kreikkalainen fetaleipä

Leivän leivonta keittiössämme aina vain jatkuu ja sen myötä löytyy toinen toistaan herkullisempia ohjeita. Myllyn Parhaan ohjeistamassa ruokaisassa kreikkalaisessa leivässä maistuvat fetajuusto ja oliivit.

2 dl jogurttia
1 dl appelsiinimehua
25 g hiivaa

1 tl suolaa
1 tl sokeria

3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä

Täyte
3 keitettyä kananmunaa
100 g (purjo)sipulia

1 dl oliiveja
200 g fetajuustoa
1 rkl persiljaa


Lämmitä jogurtti ja appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta jauhoilla taikinaksi. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.


Valmista täyte hienontamalla ja sekoittamalla keskenään keitetty kananmuna, sipuli, oliivit ja fetajuusto.


Kaaviloi kohonnut taikina 30x60 cm:n levyksi. Levitä täyte levylle ja kääri rullalle kääretortun tapaan. Sulje saumakohta nipistäen hyvin yhteen ja kääntämällä se alaspäin. Nosta rulla leivinpaperille uunipellille ympyränmuotoon ja yhdistä päät toisiinsa. Leikkaa saksilla viiltoja muutaman cm:n välein. Anna kohota lämpimässä hyvin. Voitele leipää vedellä ennen uuniin laittamista ja paiston loppuvaiheessa. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Saat leipään rapean kuoren, jos laitat paistamisen ajaksi uunin pohjalle astiaan vettä.


2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Jännä juttu tuo appelsiinimehu! Maistuuko appelsiini valmiissa leivässä vai tuoko mehu taikinaan vain makeutta?

Pippuri kirjoitti...

Itse asiassa nyt kun asiaa ajattelee, niin appelsiinimehu ei maistunut valmiissa leivässä.