Viime viikonlopun mökkiherkkuihin kuului kesän ensimmäiset muurinpohjalätyt, joihin Maku ohjeisti hieman erilaisen säväyksen Jaffalla. Katsotaan, mitä muuta saamme kesän aikana muurikalla aikaiseksi.
Muurinpohjalätyt
2 munaa
4 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
25 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl appelsiinilimonadia (esimerkiksi Jaffaa)
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Riko munat kulhoon ja vatkaa joukkoon maito, jauhot ja sula rasva. Anna taikinan turvota noin 1/2 tuntia. Sekoita Jaffa taikinan joukkoon juuri ennen paistamista. Paista taikinasta lättyjä joko muurikka- tai paistinpannulla.
Aprikoositäyte
1 prk (420 g) säilykeaprikoosia
1 prk (125 g) aprikoosisosetta (lastenruoka)
Valmista täyte sekoittamalla valutetut ja pilkotut säilykeaprikoosit aprikoosisoseeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti