maanantaina, kesäkuuta 25, 2007

Grillattua limettilohta ja quesadilloja

Keväällä kokeilimme Aura Liimataisen ohjeistamaa limettimarinoitua lohta ja torstai-iltana juhannuksen viettoa aloitellessamme lohi pääsi grilliin hieman erilaisella limettimarinadilla marinoituna.

Lohen kera nautimme avokadosalaattia ja quesadilloja eri juustoilla täytettynä: cheddar-, Aura- ja vuohenjuustolla. Quesadillat
paahdettiin rapsakoiksi paistinpannun sijasta grillissä.


Cheddar-quesadillat tehtiin Limelle, sillä isäntä ei laita suuhun Auraa tai vuohta. Cheddar-juuston lisäksi Limen quesadillojen väliin meni rucolaa ja makeaa chilikastiketta. Pippurin makuhermoja hivelee taasen vuohenjuusto-rucolaquesadillat, joissa vuohenjuusto ja makean chilikastike on toimiva yhdistelmä ja rucolan maku täydentää sitä somasti. Aura-quesadillat olivat uusi tuttavuus, hyviä nekin, mutta eivät vetäneet vertoja vuohenjuustolle. Liekö syy se, että välistä jäi pois makea chilikastike ja rucola, jotka olisivat saattaneet tehdä mausta täyteläisemmän.


Limettilohi

noin 300 g lohifileetä

Marinadi:
2 limetin mehu
1 salottisipuli hienonnettuna
ripaus sormisuolaa
ripaus sokeria
mustapippuria
1 dl oliiviöljyä

Sekoita marinadin ainekset. Poista lohesta nahka ja laita lohi haluamassasi muodossa (esim. paloiteltuna tai viipaleina) marinadiin ja anna maustua noin tunti. Grillaa lohi kypsäksi.

Limettinen avokadosalaatti

2 avokadoa
1 salottisipuli
loraus limetin mehua
loraus oliiviöljyä
ripaus sormisuolaa
ripaus sokeria
mustapippuria


Asettele paloiteltu avokado ja sipuli tarjoiluastiaan. Purista päälle limettimehua, kaada loraus oliiviöljyä ja ripottele päälle mausteet. Anna maustua kylmässä lohen marinoitumisen ajan.


Ei kommentteja: