perjantaina, toukokuuta 18, 2007

Taivaallista munakoisovuokaa porsaan sisäfileen kera

Jamie Oliver on vain aikamoinen kokki, sillä hänen munakoisovuokansa on todella "tyrmäävän herkullinen, jota varmasti tekee mieli lisää", kuten hän itse on todennut. Teimme padan lähestulkoon hänen ohjeensa mukaan, mutta hieman mausteita erilailla käyttäen.

Munakoisoa ja parmesania padassa

3 munakoisoa
oliiviöljyä
1 kuorittu sipuli hienonnettuna
1 kuorittu valkosipulinkynsi ohuina viipaleina
1 rkl oreganoa
1 kg tomaatteja tai 2 tlk (à 400 g) säilöttyjä luumutomaatteja
suolaa ja mustapippuria
tilkka viinietikkaa
1 prk tomaattipyrettä
1 kourallinen basilikaa
4 kourallista parmesaanijuustoraastetta
2 kourallista (kuivattuja) leivänmuruja

Poista munakoisoista kannat ja leikkaa malto noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paista todella kuumassa oliiviöljyssä sipulia, valkosipulia sekä kuivattua oreganoa niin kauan, kunnes sipuli on pehmennyt ja valkosipuli on saanut hieman väriä.

Jos käytät tuoreita tomaatteja, pistele ne haarukalla ja vedä vielä vaikka veitsellä ristikkäiset viillot yläpintaan ja laita ne kiehuvaan veteen 40 sekunniksi. Ota ne pois reikäkauhalla ja laita 30 sekunniksi kulhoon kylmään veteen. Poista sitten kuoret ja hienonna tomaattien malto. Lisää sitten tuoreet tai säilyketomaatit oreganolla maustettujen sipulien joukkoon. Sekoita huolella ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Sipuli-tomaattiseoksen hautuessa grillaa tai paista pienessä määrässä öljyä munakoisoviipaleita, kunnes ne ovat saaneet molemmilta puolilta kevyesti väriä. Kun tomaattikastike on kiehunut kokoon, mausta se suolalla ja pippurilla sekä lisää joukkoon tilkka viinietikkaa, tomaattipyrettä ja basilikaa. Älä säästele mausteissa. (Muista maistella makua välillä!)

Laita uunivuoan pohjalle ohut kerros tomaattikastiketta, ripottele päälle parmesaania ja levitä sitten vuokaan kerros munakoisoviipaleita. Jatka samaan tapaan, kunnes kaikki aineet on käytetty. Laita päällimmäiseksi kastiketta ja ripottele pinnalle parmesaania. Sekoita leivänmurut pieneen määrään oreganolla maustettua oliiviöljyä ja ripottele ne vielä parmesanin päälle. Kypsennä pataa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjoa munakoisovuokaa esimerkiksi paistetun ja kermassa haudutetun porsaan sisäfileen kanssa. Taivaallisen hyvää! Tämä ruoka todella lumosi meidät!

2 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Voin kuvitella että lumosi! Hyvin valmistettu munakoiso on mahtavaa :-P Vakuutitte minut jo kokeilemaan. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Innostuimme tämän ohjeen myötä munakoisosta ja sen käyttö tulee varmasti lisääntymään keittiössämme.

Odotelkaahan siis muitakin herkullisia munakoisoreseptejä... Ja niitä otamme vastaan mielellämme myös lukijoiltamme! Ja muitakin kuin munakoisoa sisältäviä kokeiltavaksi suositeltavia ohjeita mahtuu mukaan "Pakko kokeilla tätä" -listalle.