keskiviikkona, toukokuuta 30, 2007

Pestoiset kierreleivät

Olemme todella innostuneet itse tehdystä leivästä sen eri muodoissa: focacciaa, ciabattaa, vuokaleipää jne. Listalla odottavat ainakin patongit, bagelit, sämpylät; eri makuiset ja eri näköiset.

Pesto on kuulunut jo jonkin aikaa keittiömme suosikkiaineksien joukkoon, mutta olemme rajoittuneet yhdistämään sitä tähän asti lähinnä pastaruokiin. Pastanjauhajien innoittamana yhdistimme peston nyt kuitenkin leivän osaksi ja löysimme taas yhden mahtavan idean itsetehtyyn leipään.

Huomasimme, että vieraita kannattaa varoittaa siitä, että kyseessä on suolainen leivonnainen, sillä ulkonäkö saattaa tuoda ensimmäisenä mieleen pullan.

Kaiken pohjana on annos Jamien perusleipätaikinaa (Jamie Oliver: Alaston kokki).

30 g hiivaa
6 1/4 dl haaleaa vettä
2 rkl hunajaa
2 1/2 rkl suolaa
8 1/2 dl erikoisvehnäjauhoja
7 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja ja suola. Alusta taikinaan vehnäjauhot. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Kauli kohonnut taikina noin sentin paksuiseksi leivinpaperiarkin kokoiseksi levyksi. Levitä sen päälle purkki valmista pestoa. Kääri levy sitten rullaksi ja leikkaa siitä noin 3 cm:n paksuisia viipaleita.

Laita viipaleet pellille ja paina niitä hieman kasaan. Kohota leipiä vielä tovi ja paista sitten 225 asteessa 15-20 minuuttia. Suosio on taattu...

Ei kommentteja: