perjantaina, toukokuuta 11, 2007

Kasviksia pastapesissä

Teimme jokin aika sitten heräteostoksen ja ostimme kirjan Uuniruoat - Hyviä ja helppoja ohjeita vaihe vaiheelta. Positiivisena yllätyksenä oli, että moni kirjan ohjeista vaikutti kokeilemisen arvoiselta. Ensimmäisenä pääsi testiin kirjan alku- ja välipalaosiossa esitelty kasvispastapesien ohje.


Ohje neljälle

175 g spagettia
1 halkaistu ja viipaloitu munakoiso
1 viipaloitu kesäkurpitsa
1 viipaloitu paprika
6 rkl oliiviöljyä
2 murskattua valkosipulinkynttä
4 rkl sulaa voita/margariinia
korppujauhoja
suolaa
(lime/sitruuna)pippuria
limemehua

Keitä spagettia kevyesti suolatussa vedessä noin 8-10 minuuttia. Kirjan mukaan pasta saa olla al dente eli ei täysin pehmeää, vaan sellaista, että se tuntuu purtaessa kiinteältä. Valuta pasta.

Sekoita kulhossa
öljy-valkosipuliseos viipaloituihin kasviksiin. Laita kasvikset leivinpellille ja kypsennä 200 asteessa noin 15 minuuttia ajoittain käännellen, kunnes ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä.

Voitele esimerkiksi iso muffinssivuoka ja annostele keitetty spagetti niihin. Voitele pastapesät voilla/margariinilla ja ripottele päälle korppujauhoja. Paista 200 asteessa 15 minuuttia tai kunnes pasta on saanut hieman väriä.

Nosta pastapesät lautasille ja jaa kasvikset pastapesiin, mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Oman kokeilumme mukaan mausteita saa laittaa melko reilusti ja totesimme, että aromat ja limepippuri on hyvä yhdistelmä tämän ruoan maustamiseen. Maku vielä vain paranee, kun pastapesien päälle puristaa hieman limemehua.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Kiitoksia taas aivan ihanasta ohjeesta :) Tein äsken maanantain piristykseksi ja totta vieköön oli herkkua!

Pippuri kirjoitti...

Mukava kuulla, että maistui myös muille! :) Mekin totesimme ruoan melkoiseksi herkuksi eli tullaan ihan varmaan tekemään keittiössämme jatkossakin tätä. Lisäksi se on melko monikäyttöinen eli menee pääruokana, mutta myös pienempään suolaisen nälkään.