tiistaina, toukokuuta 01, 2007

Kylmäsavulohitäytteiset hapankorppurullat

Loistava ja helppotekoinen suolapala syntyy hapankorpusta ja kylmäsavulohesta. Mehevän täyteläinen lopputulos hiveli erityisesti Pippurin makuhermoja, sillä lime kirpeytti hapanta kokonaisuutta juuri sopivasti. Rullien maku on helposti muunneltavissa täytteen kautta. Alkuperäinen ohje löytyy RuokaPirkka-lehdestä.


15 hapankorppua
150 g kylmäsavustettua kirjolohta viipaleina
200 g tuorejuustoa (käytimme 100 g Crème Bonjour maustamatonta + 100 g Crème Bonjour valkosipulia)
1 rkl maitoa
tilliä

Kostutukseen 2 rkl limetinmehua (tai sitruunan) + vettä

Kasta hapankorput kostutusliemessä ja levitä ne tuorekelmun päälle hieman limittäin (3 x 5 kpl) suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon maito. Levitä hapankorppujen päälle puolet tuorejuustosta ja sitten lohiviipaleet. Levitä pinnalle loput tuorejuustosta ja tilli. Peitä pinta kelmulla ja anna hapankorppujen kostua noin 15 minuuttia. Kääri levy tiukalle rullalle kelmun avulla ja kiedo rulla vielä alumiinifolion sisään. Anna vetäytyä pari tuntia tai yön yli. Viipaloi tarjolle.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä näyttää.Näitä olemme siskojen kanssa tehneet. Herkkua on. Lisäksi minulla on tuulihatturullan ohje, johon voi laittaa kylmäsavulohta, sieniä tai vaikkapa poroa. Se on tosi herkkua ja usein juhliin sitä on tehtykkin. Pitäisi varmaan tehdä taas ja laittaa vaikka blogiin vähän juttua.