maanantaina, huhtikuuta 16, 2007

Tuunausta kaipaava rahkahyytelötorttu

Lime löysi rahkahyytelötortun ohjeen Herkkujen pikkujättiläinen -kirjasta, joka oli pelkän ohjeen perusteella Pippurinkin mieleen, sillä se ei sisältänyt lainkaan rasvaa (eli saisi syödä hyvällä omalla tunnolla isommankin palan). Kermaa torttuun olisi tullut, mutta sekin oli jäänyt ainesosalistasta pois, ainoastaan teko-ohjeessa mainittiin, että kerma pitäisi vaahdottaa. Päätimme kerman sijasta laittaa torttuun maustamatonta jogurttia.


Torttuohje on siis suhteellisen kevyt, mutta ainakin Pippurin mielestä se kaipaisi vähän tuunausta, jotta pääsisi lähellekään leivonnaisten top 10 listaa.

Pohja
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita varovasti. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun torttu-/irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa 15 minuuttia.

Täyte
1 tlk maitorahkaa
2 dl maustamatonta jogurttia
400 g säilykeaprikooseja (tai -persikoita)
4 liivatetta
1 rkl sitruunamehua
1 dl säilykehedelmien lientä
1 rkl sokeria

Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Leikkaa säilykehedelmät paloiksi. Kuumenna tilkka hedelmälientä ja liuota liivatteet siihen. Yhdistä liivateliemi ja loput helmäliemestä ja sitruunamehu. Sekoita maitorahka, jogurtti, hedelmäpalat, liivatemehu ja sokeri keskenään. Anna hyytyä jääkaapissa hiukan ennen kuin levität sen jäähtyneelle, säilykehedelmien liemellä kostutetulle torttupohjalle. Anna hyytyä lisää ja koristele esim. vauvanruokasoseella tai hedelmillä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitenniin ei rasvaa? Onhan tuossa maitorahkaa ja munia?

Pippuri kirjoitti...

Pippuri tarkoitti rasvalla lisättyä rasvaa eli voita tai margariinia. Totta on, että kananmunassa on rasvaa, mutta käyttämämme maitorahka ja jogurtti oli rasvatonta (tai siis 0,1 % rasvaa). Kokonaisuus oli kuitenkin vähärasvainen. :)