perjantaina, huhtikuuta 20, 2007

Pitaleivät

Olemme jonkun kerran syöneet kaupassa myytäviä esipaistettuja pitaleipiä, mutta ne eivät ole tehneet meihin suurta vaikutusta. Nyt päätimme kokeilla tehdä niitä itse Pastanjauhajien ohjeen mukaan ja lopputulos oli todella onnistunut.

Pitaleivät (noin 10 kpl)

3 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
1/2-1 tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen sekaan noin +42-asteinen vesi (hieman yli kädenlämpöinen) vesi. Vaivaa taikinaa esimerkiksi yleiskoneella. Kohota taikinaa noin 30 minuuttia. Kauli taikinasta hyvin ohuita leipäsiä. Paista pitaleipiä 250 asteessa noin 7 minuuttia.

Täytä pitaleivät haluamallasi täytteellä.

Lime&Pippuri nauttivat pitaleivistä alla olevien täytteiden kera:
tomaattia
paprikaa
suolakurkkua
salaattia
punasipulia
ananasta
kanasuikaleita Petti-tomaattipyreellä maustettuna
kebab-suikaleita
Petti-tomaattipyreellä maustettuna
maustamatonta jogurttia
caesar-dippimausteella (Taffel) maustettua kermaviiliä
tomaattisalsaa

Pitaleipien kanssa nautimme espanjalaista punaviiniä Castillo Murviedro.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heissan!
Herkuilta näyttää nuo teidän pitaleivät. Itse en vielä ole uskaltautunut kokeilemaan omatekoisia. Pastanjahajien kautta löysin tänne sivuillenne, kivalta näyttää. :)

Tervetuloa piipahtaman soppakellarissa. soppakellari.blogspot.com

Meri, Helsinki kirjoitti...

Oi mitä pulleroita! :-D

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin tulin tänne Pastanjauhajien kautta. Mutta pitaleipiä ilman hummusta! Teillä varmaan on ohje, mutta laitan varmuuden vuoksi:
purkki kikherneitä huuhdotaan, laitetaan tehosekoittimeen ja mukaan: pari, kolme rkl tahinia, saman verran oliiviöljyä, yhden sitruunan mehu, pari valkosipulinkynttä, vähän suolaa. Pyöräytetään tahnaksi, tarkistetaan maku. Jos on liian paksua, lisätään vähän vettä. Maku paranee, jos tahnan antaa seistä vähän aikaa. Hyvää on! Svea

Pippuri kirjoitti...

Emme ole ikinä tehneet hummusta, mutta seuraavalla kerralla täytyy ihan ehdottomasti ainakin pitaleipien kanssa kokeilla. Kiitos vinkistä!

Gab kirjoitti...

Helppo ja hyvä ohje. Kaikki pitaleipäni eivät pullahtaneet palloiksi, mutta ei se makua haitannut :)