lauantaina, huhtikuuta 28, 2007

Fetalla täytetyt broilerinfileet ja lisukkeet

Pastanjauhajat ovat reilu vuosi sitten tehneet fetatäytteisiä broilerinfileitä, joiden ohjetta mukaillen nautimme tänään fetalla täytettyjä broilerinfileitä feta-pestokastikkeen, lohkoperunoiden ja salaatin kera.

Feta-täytteiset broilerinfileet

4 broilerinfileetä
oliiviöljyä

Täyte:
100 g fetajuustoa
1 pieni sipuli
1 pala paahtoleipää
1 rkl pestokastiketta
valko- ja lime-/sitruunapippuria, aromatia, valkosipulijauhetta

Valuta fetajuustosta neste pois ja hienonna feta haarukalla murskaksi. Kuori ja silppua sipuli. Leikkaa paahtoleivästä reunat pois ja hienonna. Sekoita täytteen aineet keskenään.

Leikkaa broilerinfileiden sivuihin terävällä veitsellä syvät viillot,
joihin lisäät täytteen. Lime&Pippuri sovelsi tätä kohtaa, koska fileet olivat hyvin ohuita, ja lisäsivät täytteen toiselle fileen puoliskolle ja taittoivat toisen puoliskon päälle. Sulje täytetyt fileet cocktailtikuilla. Ruskista fileet pannulla oliiviöljyssä molemmin puolin. Laita fileet uunivuokaan, jossa on loraus valkoviiniä ja kypsennä 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Feta-pestokastike

2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1/2-1 prk (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl pestokastiketta
1 dl ruokakermaa
fetamurua
maissitärkkelystä
valko- ja lime-/sitruunapippuria, aromatia, valkosipulijauhetta

Kiehuta vesi kattilassa ja lisää siihen kasvisliemikuutio. Sulata joukkoon tuorejuusto ja sekoita kunnes kastike on tasaista. Lisää pesto, ruokakerma ja fetamuru. Kiehauta, lisää mausteet ja suurusta sopivaan paksuuteen.

Avocado-feta-tomaattisalaatti

1 ruukku rucolaa

1/2-1 avocadoa
2 tomaattia
fetaa
sitruunamehua
limepippuria
aromatia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamicoa
mustapippuria

Paloittele rucola tarjoilukulhon pohjalle. Siivuta avocado ja tomaatit ja asettele ne rucolan päälle. Lisää lopuksi fetakuutiot. Valuta salaatin, erityisesti avocadojen päälle sitruunamehua, joka estää niitä tummumasta. Mausta salaatti limepippurilla ja aromatilla ja valuta päälle mustapippurilla maustettua oliiviöljy-balsamicoseosta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Keittokomerossakin testattiin kyseistä broiskua, oli kyllä herkkua :) Aika helposti vain kuivahtaa nuo kääröt, varsinkin jos yrittää pitää ne lämpimänä vieraille... Tuo salaatti täytyy kokeilla kunhan kokkaillaan taas keittiksessä. Tänään nautiskellaan juustoja :P