maanantaina, toukokuuta 03, 2010

Perunasalaatti marinoiduilla punasipuleilla

Perunasalaatin ohjeita alkaa olla tässä blogissa jo useampi, mutta aina tuntuu löytyvän loistavia uusia ohjeita. Maku-lehden uusin numero (2/10) antoi vinkkiä vapun nakkien kanssa nautitulle perunasalaatille.


(10 annosta)

2-3 punasipulia
1 dl punaviinietikkaa - korvasimme Rajamäen Mustapippuri Punaviinietikalla
3 dl rypsiöljyä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria - jätimme pois, koska punaviinietikassa jo oli mustapippurin aromia
1-1 1/2 kg perunoita
1 prk (50/35 g) kapriksia
1 rs (noin 50 g ) rucolaa

Kuori ja suikaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Laita sipulirenkaat kannelliseen astiaan ja kaada päälle punaviinietikka ja öljy. Mausta seos sokerilla, suolalla ja tarvittaessa pippurilla. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään sekoittaen muutaman kerran välillä.

Pese ja keitä perunat. Kuori jäähtyneet perunat ja leikkaa ne neljään osaan. Valuta kaprikset ja hienonna ne kevyesti. Sekoita perunat ja kaprikset kulhossa ja lisää joukkoon marinoituneet punasipulit. Silppua rucola ja lisää salaatin joukkoon. Kaada noin 1/3 marinointiliemestä kastikkeeksi salaattiin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

***

Jos kaipailet perunasalaattiohjeita, katsastahan myös nämä aikaisemmat perunaiset salaatit.

Peruna-mozzarellasalaatti pestokastikkeella
Perunasalaatti kera parsan, fetan ja rucolan
Välimerellinen perunasalaatti
Pestoinen perunasalaatti

Lisäksi kokeiltavien listalle tuli taas yksi uusi perunasalaattiohje, kun Voisilmäpeliä julkaisi Parahimman perunasalaatin.

1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Kiitos ohjeen jakamisesta - tuli erinomaisen hyvää! :)