keskiviikkona, kesäkuuta 17, 2009

Perunasalaatti kera parsan, fetan ja rucolan

Parsakauden ollessa parhaimmillaan teimme perunasalaattia mukaillen Soppakellarista Prinsessakeittiön kautta Uneliaalle kokille kulkeutunutta ohjetta. Tämä oli aikana, jolloin blogimme oli tauolla, joten kuva salaatista taasen puuttuu. Salaatti pääsi lumoavalla maullaan loistavien perunasalaattiohjeiden joukkoon. Mikäli siis mielit perunasalaattia, vilkaise myös välimerellistä perunasaattia, pestoista perunasalaattia ja hieman toisenlaista perunasalaattia.


15 kiinteää perunaa
1/2 nippua tuoretta vihreää parsaa
200 g feta- tai salaattijuustoa kuutioina
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu
3/4 dl oliiviöljyä
noin 3 rkl kapriksia
noin 3 rkl sinappia
ripaus suolaa
ripaus sitruunapippuria
nippu rucolaa

Keitä kuoritut perunat juuri ja juuri kypsiksi. Kuutioi jäähtyneet perunat.

Leikkaa parsan tyvestä kova puumainen osa pois. Kuori parsa, jos varsi tuntuu tyviosasta puumaiselta ja kuori paksulta. Keitä parsa laakeassa kattilassa kypsäksi, noin 3-5 minuutin ajan. Nosta parsat kylmään veteen, jolloin kypsyminen lakkaa. Pilko parsat parin sentin pätkiksi.

Valmista kastike sekoittamalla sitruunankuoriraaste, sitruunamehu, oliiviöljy, kaprikset, sinappi sekä suola ja sitruunapippuri. Painele kapriksia sekoittaessasi niin, että ne hajoavat. Sekoita perunakuutiot, parsan pätkät ja juustokuutiot kastikkeen joukkoon niin, että kastike leviää tasaisesti joka puolelle. Anna vetäytyä jääkaapissa ja revi salaatin joukkoon rucolaa ennen tarjoilua.

1 kommentti:

Tusla kirjoitti...

Hei! Onpa niin mukavaa, että palailitte takaisin. :) Itselläkin venyi tuossa bloggailutauko talvella aika pitkäksi, tosin aivan eri syystä.

Uusien perunoiden paras aika alkaa olla käsillä, joten olipa mukava kun muistuttelitte noista kaikista ihanista eri perunaslaatin variaatioista.

Ja tulevia keväitä silmällä pitäen meillä on nykyisin oma parsapenkki. Täytyykin esitellä se jossain vaiheessa... :)

Lokoisaa Mittumaaria sinne teille!