torstaina, toukokuuta 22, 2008

Välimerellinen perunasalaatti

Perunaiset salaatit ovat olleet yleensä makuumme ja ne ovat myös varsin täyttävää syötävää. Ruokamaailman välimeren perunasalaattiin ihastuimme täysin, joskin jätimme alkuperäiseen ohjeeseen kuuluneet oliivit salaatista pois.

1 kg perunoita
2 avokadoa
50 g rucolaa
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
1 rkl sitruunamehua

Kastike:
1 dl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
1 prk tonnikalaa öljyssä
2 dl kevytranskankermaa
suolaa
pippuria

Keitä kuoritut ja kuutioidut perunat kypsiksi ja jäähdytä ne. Sekoita kuoritut ja kuutioidut avokadot, hienonnettu rucola ja valutetut aurinkokuivatut tomaatit keskenään. Mausta sitruunamehulla.

Soseuta kastiketta varten sauvasekoittimella valutetut aurinkokuivatut tomaatit ja tonnikala. Sekoita joukkoon ranskankerma. Kääntele kastike salaatin joukkoon, maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja: