keskiviikkona, tammikuuta 02, 2008

Menneen vuoden muistelmia, uuden vuoden unelmia

Vuoden vaihtuessa on mukava muistella mennyttä vuotta ja tehdä katsaus tulevaan vuoteen. Vuosi 2007 ja Limepippuri toivat ruokakulttuuriimme melkoisen muutoksen, sillä innostuimme kokeilemaan yhä uudelleen ja uudelleen meille aivan uudenlaisia ruokaohjeita. Tämän myötä se, mitä keittiössämme valmistetaan ja syödään, on huomattavasti monipuolisempaa kuin aikana ennen Limepippuria.

Hyllymme notkuvat nykyisin ruokaohjeista, -lehdistä ja -kirjoista ja keittiökaappimme puolestaan pursuavat yhä moninaisimmista ruoka-aineksista. Kiinnostus ruokaan on lisännyt myös melkoisesti kuppien ja kippojen määrää kaapeissamme, sillä oleellinen osa onnistunutta ruokahetkeä on kaunis ja toimiva kattaus.

Menneenä vuonna olemme intoutuneet jopa muutamaan teemajaksoon. Ennen Limepippuria jopa hieman kummastelimme joidenkin Jamie-hypetystä, mutta herran kirjoihin tutustuttuamme ja erityisesti ohjeita kokeiltuamme, vannomme nyt itsekin
Jamien nimeen. Vuoden paras ruokakirjahankinta oli Ruokatorstai, joka tarjosi puolestaan ohjeet Ruokatorstai-viikolle.

Kesällä alkanut
leipien aakkosleivonta tulee saamaan jatkoa tämän vuoden aikana. Aikaisemmin emme ole juurikaan tehneet leipää itse, mutta nykyisin tuore, vastaleivottu leipä kuuluu oleellisena osana arki-iltojemme ateriointiin.

Vuoden aikana pääsimme nautiskelemaan myös latvialaisen, kreikkalaisen ja itävaltalaisen keittiön tarjonnasta. Makuelämyksiä ovat tarjonneet myös meille hieman tuntemattomammat ainekset, kuten kastanja, fenkoli, maa-artisokka ja bataatti.

Tämän vuoden aikana
tarkoituksenamme on avartaa tietämystä ruokaan liittyen entisestään. Ajatuksissa on tutustua tarkemmin sekä suomalaisiin perinneruokiin että eri maiden ruokakulttuureihin ja erityisesti haaveilemme kiinalaiseen ruokakulttuuriin tutustumisesta aidossa ympäristössä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Teillä onkin mukavia vähän erilaisia leipäohjeita kuin mitä yleensä eteen tulee.... minä olen aika ajoin melko innokas leivän leipoja - olen joskus vuosia sitten opetellut hapanleivän tekoakin, jota en kyllä ole jaksannut paljon harjoittaa sittemmin. Tämä ruokabloggailu on tosiaan aika mielenkiintoinen maailma ja herättelee aivan uudella tavalla harrastamaan koko ruokakulttuuria... Itselleni on käynnyt niin, että tarkoitukseni oli kirjoittaa vähän enemmän sekalaisista asioista aluksi, mutta sitten annoin periksi... tämä ruoka on minut tainnut viedä mennessään. Osoittautui kuitenkin tähän mennessä eniten itseäni kiinnostavaksi aiheeksi. Nuorena olin viittävaille valitsemassa ammatikseni ravintola-/ruoka-alaa ja viime hetkellä valitsin toisin...

Pippuri kirjoitti...

Olemme huomanneet, että leipien leipominen aakkosjärjestyksessä "pakottaa" kokeilemaan myös niitä ohjeita, joita ei ihan ensimmäisenä tekisi mieli. Hapanleipien tekoon kuitenkin hieman väsyimme ja kyllästyimme, joten päätimme alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen hypätä muutaman ohjeen yli, jotta pääsemme taas eteenpäin.

Ruoka ja bloggaus vievät kyllä mennessään. Jos ei itse tee ruokaa tai ole omaa blogiansa päivittämässä, tulee aika lailla lueskeltua muiden blogeja. Aika ei tule tämän harrastuksen kanssa pitkäksi. : )

Anonyymi kirjoitti...

Odotan innolla matkaraporttia Kiinasta. Ja suomalaiset perinneruuat kiinnostavat myös. Miten sitä tuleekin niin harvoin tehtyä mitään "suomalaista", mutta sen sijaan kaiken maailman sushit ja curryt ovat ihan arkipäivää kotikeittiössä (ainakin meillä)... Suomalainen ruoka kunniaan!