sunnuntai, lokakuuta 28, 2007

Parmesaanikuorrutettua ahventa ja maa-artisokkapaistosta

Keittiössämme valmistuu melko harvoin ruokaa kalasta. Ruokatorstai-viikko toi mukanaan tähän viikkoon jo toisen kalaruoan. Tosin poikkesimme alkuperäisohjeesta sen verran, että saantiongelmien vuoksi kuha korvattiin ahvenella. Lopputulos oli joka tapauksessa herkullinen.

Parmesaanikuorrutettu ahven

600 g ahvenfileitä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 rkl sitruunamehua
1/2 dl raastettua parmesaania
1 rkl korppujauhoa
2 rkl silputtua persiljaa
1 tl silputtua rosmariinia
1 tl silputtua rakuunaa
2 rkl oliiviöljyä

Aseta suolalla ja pippurilla maustetut fileet voideltuun uunivuokaan ja levitä päälle sitruunamehu. Sekoita parmesaaniraaste, korppujauhot, persilja, rosmariini ja rakuuna keskenään ja ripottele seos fileiden päälle. Pirskottele pinnalle oliiviöljyä. Kypsennä 225 asteessa 15-20 minuuttia.

Maa-artisokkapaistos

500 g maa-artisokkia
vettä, suolaa
1-2 dl ranskankermaa
100 g sinihomejuustoa
mustapippuria
murennettua vaaleaa leipää

Kuori ja viipaloi maa-artisokat. Keitä viipaleet lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta viipaleet.

Sekoita ranskankerma ja murennettu sinihomejuusto, mausta seos pippurilla. Levitä maa-artisokat voideltuun vuokaan tai annosvuokiin ja lusikoi päälle kastike. Ripottele pinnalle vielä leivänmuruja. Kuorruta 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja: