keskiviikkona, lokakuuta 31, 2007

Paahdetut kastanjat

Ruokatorstai-viikkomme päättyi uuteen makuelämykseen, kun maistoimme ensimmäistä kertaa elämässämme paahdettuja kastanjoita. Kastanjoiden ohella vatsantäytteeksi meni tomaattisesta maalaisleivästä tehtyjä bruschettoja.

Paahdetut kastanjat
100-150 g (10-15 kpl) kastanjoita/ruokailija
karkeaa suolaa

Tee kastanjoiden suippoihin päihin ristiviillot ja aseta ne uunivuokaan, jonka pohja on peitetty karkealla suolalla, suippo pää ylöspäin. Paahda kastanjoita 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kastanjoiden kuori on lähtenyt ristiviiltojen kohdasta hieman avautumaan, joten niiden kuoriminen on myös helpompaa. Tarjoa kastanjat sitruunavoin kera.

Sitruunavoi
50 g voita
1 tl sitruunamehua
mustapippuria

Anna voin pehmitä huoneenlämpöiseksi. Sekoita voimakkaasti joukkoon sitruunamehu ja ripaus mustapippuria.

Bruschetat
Valitse bruschettaa varten makusi mukaan vaaleaa leipää, esimerkiksi maalais- tai paahtoleipää. Paahda leipäviipaleet uunissa rapeaksi. Hiero leivän pintaan valkosipulia tai valele leipä vaihtoehtoisesti oliiviöljyyn sekoitetulla valkosipulimurskalla. Kokoa leivän päälle haluamiasi täytteitä tai nauti sellaisenaan. Leivissämme maistui lisänä aurinkokuivattu tomaatti ja mozzarella sekä mausteena basilika.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuon suolan sijasta voi käyttää rypytettyä foliota, niin ei mene suolat hukkaan. Tosin voihan tuota suolaa vielä käyttääkin. Täytyykin taas ostaa kastanjoita!

Pippuri kirjoitti...

Kiitos ideasta Sohvi! Meillä suolat meni tällä kertaa roskiin, mutta tosiaan ihan suotta, nehän olisi voinut aivan hyvin käyttää.

Nähtäväksi jää, miten usein meillä jatkossa paahdetaan kastanjoita. Emme niistä ainakaan näin ensi kerralla kovastikaan riemastuneet. Mukava kokemus joka tapauksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan ne tosiaan vähän kummallisen makuisia, mutta mukavaa näpertelyä. Ehkä joku hyvä dippi auttaisi, viimeksi söin ihan paljaaltaan...