perjantaina, syyskuuta 05, 2008

Kasvis-pastavuoka

Vuokaruokien teko on ollut suosiossa viime viikkoina keittiössämme. Pirkan ohjeeseen pohjautuen valmistui värikäs pastavuoka, joka oli mukavaa vaihtelua tonnikalaisille sukulaisilleen.

7-8 dl (250 g) pastaa
1 parsakaali
1 paprika
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
6 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja

Munamaito
2 munaa
6 dl maitoa
1 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
2 tl basilikaa

Pinnalle
1 dl juustoraastetta

Huuhdo ja paloittele parsakaali. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi ja lisää joukkoon kypsymisen loppuvaiheessa parsakaalit ja jatka keittämistä vielä pari minuuttia.

Kuutioi paprika, hienonna sipulit ja suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja kuullota niitä hetki paistinpannulla. Sekoita kasvikset valutetun pastan ja parsakaalien joukkoon. Kaada seos isoon voideltuun uunivuokaan.

Sekoita munat, maito ja mausteet keskenään ja kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 175 asteessa noin tunti.

1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Tätä vuokaa pitää kokeilla. Uunissa tulee ruoka niin helposti.