Vuokaruokien teko on ollut suosiossa viime viikkoina keittiössämme. Pirkan ohjeeseen pohjautuen valmistui värikäs pastavuoka, joka oli mukavaa vaihtelua tonnikalaisille sukulaisilleen.
7-8 dl (250 g) pastaa
1 parsakaali
1 paprika
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
6 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
Munamaito
2 munaa
6 dl maitoa
1 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
2 tl basilikaa
Pinnalle
1 dl juustoraastetta
Huuhdo ja paloittele parsakaali. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi ja lisää joukkoon kypsymisen loppuvaiheessa parsakaalit ja jatka keittämistä vielä pari minuuttia.
Kuutioi paprika, hienonna sipulit ja suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja kuullota niitä hetki paistinpannulla. Sekoita kasvikset valutetun pastan ja parsakaalien joukkoon. Kaada seos isoon voideltuun uunivuokaan.
Sekoita munat, maito ja mausteet keskenään ja kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 175 asteessa noin tunti.
1 kommentti:
Tätä vuokaa pitää kokeilla. Uunissa tulee ruoka niin helposti.
Lähetä kommentti