Erilaiset uunissa valmistuvat ruoat ovat nyt suosiossamme ja Yhteishyvän Ruokamaailman 5/07 ohjeistama tonnikala-pastalaatikko valmistui hieman sovellettuna lähes itsekseen. Ohje vaikuttaa myös varsin muuntelukelpoiselta. Seuraavaksi täytyy kokeilla käyttää laatikkoon jotakin muuta kastikeainesta tai maustettua tonnikalaa.
400 g pastaa
2 prk tonnikalaa (öljyssä)
1 pss punaviinikastikeaineksia
2 dl ruokakermaa
2 1/2 dl vettä
1 tl sitruunapippuria
1/2 tl suolaa
1 rkl kuivattua tilliä
Keitä pasta kypsäksi. Valuta tonnikala öljystä ja sekoita uunivuossa kypsän pastan kanssa. Sekoita keskenään punaviinikastikeainekset, ruokakerma, vesi ja mausteet. Tarkista maku, lisää mausteita tarvittaessa ja kaada liemi vuokaan. Paista laatikkoa 200 asteessa 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti