torstaina, syyskuuta 04, 2008

Karviaispiirakka

Emme ole aikaisemmin oikein osanneet hyödyntää puutarhamarjoja, kuten viinimarjoja tai karviaisia, leivonnassa, mutta tänä vuonna olemme ottaneet karviaiset hyötykäyttöön. Ensimmäiseksi karviaisista valmistui mehevän maukas, hieman kirpeä piirakka Pellervon ohjeen mukaan.

Pohja
1 muna
1 dl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Päälle
noin 6 dl perattuja karviaisia

Muruseos
1/2 dl juoksevaa margariinia
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl fariinisokeria
1/2 tl kanelia

Vaahdota muna ja sokeri ja lisää vaahtoon vuorotellen juoksevaa margariinia, maitoa ja jauho-leivinjauheseosta. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun halkaisijaltaan noin 25 cm:n piirakkavuokaan.

Laita pinnalle karviaiset. Sekoita muruseoksen aineet ja ripottele seos päälle. Paista 200 asteessa 25–30 minuuttia.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä maistui - erityisesti pohja oli ihanan pehmeä. Tein pohjan lähes nelinkertaisena ja pellillisen piirakkaa. Mukava hyödyntää puutarhan marjoja! Ihanaa lähestyvää syksyä sinulle! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää tuli tämänkin syksyn sadosta, vaikka jatkoin karviaisia viinimarjoilla. Tasan nelinkertainen annos valui yli 50cm uunipellistä :)

Kaisa A n kirjoitti...

Vau, helppo ohje ja ihanasti juoksevalla margariinilla tehtynä. Panin puolet sokerista ja silti tuli hyvää, kun en ole sokerista tykkäävä. Tein pyöreään lasivuokaan ja oli just passeli.