1 muna
1 dl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
Päälle
noin 6 dl perattuja karviaisia
Muruseos
1/2 dl juoksevaa margariinia
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl fariinisokeria
1/2 tl kanelia
Vaahdota muna ja sokeri ja lisää vaahtoon vuorotellen juoksevaa margariinia, maitoa ja jauho-leivinjauheseosta. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun halkaisijaltaan noin 25 cm:n piirakkavuokaan.
Laita pinnalle karviaiset. Sekoita muruseoksen aineet ja ripottele seos päälle. Paista 200 asteessa 25–30 minuuttia.
3 kommenttia:
Hyvältä maistui - erityisesti pohja oli ihanan pehmeä. Tein pohjan lähes nelinkertaisena ja pellillisen piirakkaa. Mukava hyödyntää puutarhan marjoja! Ihanaa lähestyvää syksyä sinulle! :)
Hyvää tuli tämänkin syksyn sadosta, vaikka jatkoin karviaisia viinimarjoilla. Tasan nelinkertainen annos valui yli 50cm uunipellistä :)
Vau, helppo ohje ja ihanasti juoksevalla margariinilla tehtynä. Panin puolet sokerista ja silti tuli hyvää, kun en ole sokerista tykkäävä. Tein pyöreään lasivuokaan ja oli just passeli.
Lähetä kommentti