Tutustuimme ja ihastuimme rosmariinin makuun focaccian teon yhteydessä lähes puolitoista vuotta sitten. Tällä kertaa rosmariini pääsi maustamaan sämpylöitä, jotka katosivatkin nälkäisten suihin ennen kuin kuvaaja ymmärsi olla asialla. Maitorahka ja rosmariini antoivat sämpylöille sekä koostumukseen että makuun mukavan säväyksen.
50 g hiivaa
5 dl haaleaa vettä
3 rkl juoksevaa margariinia
2 tl suolaa
1 1/2 rkl rosmariinia
2 rkl juoksevaa hunajaa
250 g maitorahkaa
13 dl hiivaleipävehnäjauhoja
Murenna hiiva kulhoon, kaada päälle kädenlämpöinen vesi ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää sulatettu rasva, suola, rosmariini, hunaja, maitorahka ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi ja alusta joukkoon loput jauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa liinan alla noin 30 minuuttia.
Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja jaa taikina 14 palaan. Muotoile ne isohkoiksi sämpylöiksi ja asettele ne leivinpaperille pelleille. Anna kohota vielä noin 30 minuuttia. Paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 12-15 minuuttia.
1 kommentti:
Minäkin tein rosmariinileipää jokin aika sitten, tosin omenalla höystettynä. :) Rosmis on kyllä hyvää!!!
Lähetä kommentti