perjantaina, heinäkuuta 18, 2008

Vaniljainen pannacotta sitruuna-basilikamansikoilla

Ensimmäisenä haluamme kiittää Limepippurin lukijoita ja pahoittelemme kaikille kommentoineille sitä, että vastauksemme kommentteihin viipyy. Touhu ja tohina jatkuu rakennusprojektin ympärillä ja näin se vie aikaa myös blogin ylläpitämiseltä. Tarkoituksenamme on kuitenkin sinnikkäästi jatkaa keittiökuulumisten kertomista Limepippurissa ja näin ollen postaaminen on toisinaan hieman epäsäännöllisempää.

Ensimmäisinä
terveisinä kerroimme Limepippurissa toissa kesän herkullisesta reseptilöydöstä jogurttipannacotasta marinoiduilla mansikoilla. Sen jälkeen olemme kokeilleet jogurttisesta pannacotasta erilaisia versioita ja tällä kertaa pannacotan jogurtti sai kaveriksi vaniljaista rahkaa ja höysteenä toimivat sitruuna-basilikamarinoidut mansikat.

Vaniljainen pannacotta
1 prk vaniljarahkaa
500 g maustamatonta jogurttia
1/2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
5 liivatetta
2 rkl sitruunan mehua

Sekoita rahka, jogurtti ja sokerit. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna kattilassa sitruunamehu ja liuota siihen vedestä pois puristetut liivatelehdet. Valuta liivateseos ohuena nauhana jogurtin joukkoon. Annostele tarjoilulaseihin. Peitä kelmulla ja nosta viileään hyytymään muutamaksi tunniksi.

Sitruuna-basilikamarinoidut mansikat
1 l mansikoita
1/2 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
2 rkl hunajaa
iso kourallinen tuoretta basilikaa

Sekoita viipaloitujen mansikoiden joukkoon sitruunan raastettu kuori ja mehu, hunaja ja suikaloidut basilikan lehdet. Anna maustua kylmässä pannacotan hyytymisen ajan ja nostele hyytyneiden pannacottien päälle ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

Seppo kirjoitti...

Sitruuna-basilikamarinadi kuulostaa herkulliselta! Täytyypä kokeilla joku päivä.

Anonyymi kirjoitti...

herkulliselta vaikuttaa...pari kertaa on tullut pannacottaa tehtyä,limepannacotta oli ihanaa :)