Jogurttipannacotasta on tullut yksi meidän jälkiruokaherkuistamme sen keveyden, raikkauden ja muunneltavuuden vuoksi. Tällä kertaa jogurtti sai mausteeksi limeä ja mansikat balsamiviinietikkaa. Voi mikä taivaallinen yhdistelmä mansikat ja balsamiviinietikkakastike onkaan. Pannacotta voidaan tarjoilla vaivattomasti suoraan annoslaseista/kulhoista tai kumota tarjolle lautaselle.
Lime-jogurttipannacotta (2-3 annosta)
1/2 l maustamatonta jogurttia
2 rkl tomusokeria
3 liivatetta
1 limen mehu ja raastettu kuori
Sekoita jogurtti ja tomusokeri. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna kattilassa puristettu limettimehu ja liuota siihen liotetut liivatelehdet. Valuta liivateseos ohuena nauhana jogurtin joukkoon. Annostele tarjoilulaseihin. Peitä kelmulla ja nosta viileään hyytymään muutamaksi tunniksi.
Balsamicokastike
1/2 dl balsamiviinietikkaa
1/2 dl vettä
1/2 dl sokeria
1 tl sitruunan tai limen raastettua kuorta
1 tl vanilliinisokeria
Keitä balsamiviinietikkaa, vettä, sokeria ja sitruunan kuoriraastetta kattilassa ilman kantta noin 7 minuuttia, kunnes kastike muuttuu hieman siirappimaiseksi. Mausta vanilliinisokerilla ja anna jäähtyä. Asettele mansikat pannacotan päälle tai vierelle ja mausta kastikkeella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti