keskiviikkona, toukokuuta 14, 2008

Vaniljainen mansikkapiirakka

Vaniljaisen mansikkaraparperipiirakan ohje oli todellinen löytö viime kesänä. Sen maku mielessä valmistui tämän kesän kynnyksellä vaniljainen mansikkapiirakka. Ohje on poimittu talteen jostakin blogista, mutta valitettavasti blogin nimeä ei ole enää tiedossa. Mansikkapiirakka oli oikein mukavaa syötävää. Voiko muuta edes tulla vaniljan ja mansikan makuyhdistelmästä?

Raparperitkin ovat kasvattaneet jo mukavasti vartta, joten taitaa olla kohta vuorossa niin vaniljaisen mansikkaraparperipiirakan tekeminen kuin uusienkin raparperiohjeiden etsiminen. Viime kesän aikana raparperi pääsi maustamaan puddingia, rahkaa, leipää, puuroa, hyytelöä ja jäi sitä jopa säilöttäväksikin.

2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl juoksevaa margariinia
1/2 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
vaniljakreemijauhetta
maitoa
mansikoita

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon margariini ja maito. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinan joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada seos voideltuun piirakkavuokaan ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Valmista vaniljakreemi pakkauksen ohjeen mukaan (laita pikemminkin hieman vähemmän nestettä kuin liikaa) ja kaada se piirakkapohjan päälle. Asettele päälle mansikat. Paista uunissa vielä noin 10-15 minuuttia.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Varmaankin Rakkaudesta Ruokaan oli se blogi ;)
ihanalta kuullostaa ja näyttää myös mansikkainen versio!

t.Vilijaana