Rullaaminen on ruoanlaitossa mukavaa puuhaa. Erilaiset rullat ja kääröt ovat mielenkiintoisia tehdä, kun useimmiten saa jännittää pysyykö rulla rullana ja pysyykö täyte rullan sisällä. Lisäksi rullat ovat yleensä mitä maukkaimpaa syötävää, kun rullaan on voinut kääriä omia herkkuaineksiaan.
Ajatus rosmariinilla maustettuihin aurinkokuivatulla tomaatilla ja pestolla täytettyihin broilerirulliin lähti Kettuterroristien sivuilta, josta löytyi myös mainio ohje kasvislisukkeeseen.
Täytetyt broilerirullat
4 kpl broilerin rintafileetä (esimerkiksi hunajamarinoituja)
pestoa
aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
parmesaania
Sekoita keskenään haluamasi määrä pestoa ja silputtua aurinkokuivattua tomaattia. Viillä broilerinfileisiin pienet taskut ja täytä ne pesto-tomaattitäytteellä. Laita taskuun myös parmesaanilastuja. Kääri fileet rullalle ja kiinnitä tikulla.
Kasvispeti perunasta ja kesäkurpitsasta
5-6 kuorittua perunaa ohuina viipaleina
3 dl kasvislientä
1 pieni kesäkurpitsa paloina
2 salottisipulia silputtuna
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
2 tl rosmariinia
1 rkl öljyä
suolaa
pippuria
Lado perunaviipaleet voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle kasvisliemi. Esikypsennä 200 asteessa noin 15 minuuttia. Sekoita kesäkurpitsat, sipulit, aurinkokuivatut tomaatit, rosmariini ja öljy ja levitä seos esikyppsennettyjen perunaviipaleiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Aseta broilerirullat kasvispedille ja ripottele niiden pinnalle rosmariinia. Kypsennä noin 35 minuuttia. Jos fileiden pinta alkaa tummua liikaa, peitä vuoka foliolla.
4 kommenttia:
Tämä vaikuttaa ohjeelta jota voisinkin kokeilla...olen vasta tutustunut pestoon ja kaikki ohjeet missä sitä on kiinnostaa ;)
(tuli nyt laitettua enemmänkin kommentteja,kun tänne piipahdin)
Tänään testattu. Maukasta oli! :)
Meilläkin testattin viikonloppuna! Maukasta oli!
Tosi maukas ruoka, taidan tehdä toistekin:)
Sopi loistavasti kylmän juhannusaaton juhlamenuksi.
Lähetä kommentti