Pippuri innostui tästä karppaajien keskustelupalstoilta löytyneestä raparperihyytelön ohjeesta, vaikka ei juurikaan karppauksesta muuten ole perillä. Hyytelö oli maistuvaa, vaikka käytetyt ainekset olivat melko yksinkertaiset. Hyytelö maistui hyvin pelkkänä itsenään, mutta kaverina maistui myös partaäijä. Myös kermavaahto voisi olla maistuva kyytikaveri.
2 annosta
2-3 raparperin vartta paloiteltuna
5 dl (light-)mehua
5 liivatelehteä
Keitä raparperinpaloja muutama minuutti ohjeen mukaisesti, mutta hieman vahvemmaksi tehdyssä light-mehussa. Liota liivatteita kylmässä vedessä, purista pois vedestä ja liuota tilkkaan kuumaa mehua. Sekoita liivateseos liedeltä pois nostettuun raparperiseokseen.
Annostele seos pieniin kuppeihin ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Nautiskele suoraan kupista tai upota kuppi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö lautaselle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti