Olemme aikoneet hyödyntää tänä vuonna oikein todenteolla vanhempiemme pihamailla kasvavat raparperit, sillä muuten ne jäisivät lähestulkoon käyttämättä penkkiin. Ensimmäiseksi raparperia laitettiin säilöön purkkiin Pastanjauhajien ohjeistamana.
Raparperichutney
500 g raparperia
2 punasipulia
6 dl sokeria
1 1/2 tl valkopippuria
1 tl mustapippuria
1 tl kanelia
2 rkl etikkaa
3/4 dl vettä
Kuori raparperit ja pilko ne paloiksi. Hienonna sipulit. Keitä kattilassa kaikkia aineksia noin 45 minuuttia, kunnes seos sakenee. Purkita puhtaisiin, uunissa 100 asteessa noin 10 minuuttia kuumennettuihin purkkeihin.
....................................................................................................
Chutneyn lisäksi raparperi myös hilloutui omenan kanssa.
Raparperi-omenahilloke
500 g raparperia
1 omena
1/2 dl vettä
2 1/2 dl sokeria
Kuori raparperit ja pilko ne paloiksi. Kuori omena, poista siemenkota ja pilko malto. Kiehauta raparperi- ja omenakuutiot vedessä ja keitä niitä miedolla lämmöllä kannen alla muutama minuutti niin, että raparperi alkaa pehmetä. Lisää sokeri ja sekoita niin kauan, että se sulaa. Keitä seosta, kunnes se sakenee ja muuttuu kiiltäväksi. Purkita puhtaisiin, uunissa 100 asteessa noin 10 minuuttia kuumennettuihin purkkeihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti