Vanhempien herkkulahjakoreihin päätyi ruispipareita, jotka osoittautuivat mukavaksi vaihteluksi perinteisemmille pipareille. Ruispiparit maistuivat erityisen hyviltä aurajuuston ja viikunahillon kanssa kera höyryävän glögin.
1/2 dl juoksevaa hunajaa
1/2 dl siirappia
1/2 dl margariinia sulatettuna ja jäähdytettynä
1 rkl piparkakkumaustetta
1 muna
2 1/2 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
Sekoita kulhossa hunaja, siirappi, margariini, piparkakkumauste ja muna. Sekoita ruis- ja vehnäjauhot sekä sooda keskenään ja lisää ne seokseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna levätä jääkaapissa vähintään muutama tunti.
Kauli taikina ohueksi levyksi ja tee siitä piparkakkumuotilla pipareita. Paista pipareita 200 asteessa noin 5-7 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti