Jouluumme on kuulunut muutaman vuoden ajan sinihomejuustoinen punajuurivuoka. Limehän tätä ei sinihomejuustokammoisena syö, mutta maku on sitäkin enemmän muiden mieleen. Tänä vuonna kokeilimme uudenlaista ohjetta, johon tuli mukaan aikaisemmasta poiketen riisiä. Maistuvaa, mutta sinihomejuuston ystävät olisivat kaivanneet juuston makua vieläkin enemmän esiin.
1/2 kg punajuuria
1 sipuli
1 dl puuroriisiä
4 dl vettä
1/2 tl suolaa
125 g sinihomejuustoa muruina
2 dl ruokakermaa
3/4 tl mustapippuria
1 tl meiramia
suolaa maun mukaan
Silppua sipuli ja raasta kuoritut punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella. Keitä puuroriisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Sekoita kasvikset, sinihomejuustomurut, ruokakerma ja mausteet riisin joukkoon. Kypsennä voidellussa uunivuoasssa 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 1/2 tuntia sekoittaen vuokaa kypsennyksen puolivälissä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti