lauantaina, joulukuuta 22, 2007

Mantelikakkua herkkukorissa

Tänään kiikutimme molempien vanhemmille herkkukorit jouluksi. Herkkukorit sisälsivät omena-siideriglögiä, joululikööriä, saaristolaisleipää, ruispipareita, piparisuklaata, suklaisia aprikooseja, viikunahilloa ja mantelikakkua. Mantelikakku syntyi todella vaivattomasti käden käänteessä. Lopputulos oli todella maukas ja muistutti hieman mutakakkua.

Mantelikakku

3 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
150 g voita sulatettuna
2 munaa
100 g mantelirouhetta
tomusokeria

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, suola ja kaakao. Sekoita hyvin joukkoon voisula ja munat. Lisää lopuksi mantelirouhe. Paista kakkua voidellussa halkaisijaltaan noin 25 cm:n irtopohjavuoassa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Ripottele jäähtyneen kakun päälle tomusokeria.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana herkkukori! Kelpaisi minullekin. Tuollaiset itse tehdyt jutut kyllä säväyttävät.