Tämän viikon Ruokatorstain fetasalaatti Miian salaatinkastikkeen kera toi vaihtelua leipiin keskittyneeseen arki-iltasyömiseemme. Fetasalaatti ei kuitenkaan nimenä kuvaa salaattia juurikaan, joten tämän vuoksi kutsuttakoon siitä peruna-papusalaatiksi.
Salaatinkastikkeen ohje on alkuperäisessä lähteessä viisinkertainen, mutta viidesosa riitti hyvin meidän salaattiannoksemme kaveriksi. Toki suuremmasta määrästä ylijääneen kastikkeen voi laittaa säilöön jääkaappiin seuraavaa salaattia varten. Kastike oli loistavaa, mielestämme melko kova haastaja taivaallisen hyvälle salaatinkastikkeelle.
Kuvassa pilkistää myös Oulun reissultamme löytyneet kauniit salaatinottimet.
Miian salaatinkastike
20 ml appelsiinimehua
20 ml sinappia
10 ml sokeria
10 ml punaviinietikkaa
1/2-1 valkosipulinkynsi
1 dl öljyä
suolaa
valkopippuria
Sekoita tehosekoittimessa kaikki ainekset öljyä lukuunottamatta. Lisää lopuksi öljy ohuena nauhana samalla sekoittaen kastiketta.
Peruna-papusalaatti
2-4 keitettyä, kylmää perunaa
1 tlk (225 g) vihreitä säilykepapuja
100 g fetajuustoa
1-2 tomaattia
oreganoa
Paloittele kuoritut perunat ja tomaatit, valuta pavut liemestä ja paloittele feta tarvittaessa. Pyörittele perunakuutiot pienessä määrässä salaatinkastiketta, johon voi halutessaan lisätä vielä hieman suolaa. Asettele ainekset laakealle vadille ja ripottele päälle oreganoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti