Vuoden ensimmäisen torstain kunniaksi eilen valmistui mangolassi. Lassi tarkoittaa perinteistä intialaista juomaa, joka valmistetaan sekoittamalla keskenään vaahtoavaksi juomaksi jogurttia, vettä, suolaa ja mausteita. Mangolassi on nykyaikaisempi muunnos juomasta.
1 tlk (425/230 g) mangoa sokeriliemessä
3 dl maustamatonta jogurttia
3 dl kylmää vettä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl sokeria
jäämurskaa tai -kuutioita
Sekoita kulhossa sauvasekoittimella mangot, jogurtti, vesi, sitruunamehu ja sokeri tasaiseksi ja kuohkeaksi. Kaada juoma kannuun ja lisää joukkoon jäämurskaa tai -kuutioita.
Maistuu jälkiruokana, välipalana ja Ruokatorstain mukaan jopa vahvasti maustettujen ruokien kanssa ruokajuomana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti