perjantaina, tammikuuta 04, 2008

Mangolassi

Ruokatorstai-teemamme tulee saamaan jatkoa, sillä pyrkimyksenämme on hyödyntää Ruokatorstain ohjeita viikoittain. Poikkeuksia tähän varmaankin tulee sellaisten tapahtumien vuoksi, jotka estävät arkisen ruoanlaiton. Katsotaan miten käy.

Vuoden ensimmäisen torstain kunniaksi eilen valmistui mangolassi. Lassi tarkoittaa perinteistä intialaista juomaa, joka valmistetaan sekoittamalla keskenään vaahtoavaksi juomaksi jogurttia, vettä, suolaa ja mausteita. Mangolassi on nykyaikaisempi muunnos juomasta.


1 tlk (425/230 g) mangoa sokeriliemessä
3 dl maustamatonta jogurttia
3 dl kylmää vettä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl sokeria
jäämurskaa tai -kuutioita

Sekoita kulhossa
sauvasekoittimella mangot, jogurtti, vesi, sitruunamehu ja sokeri tasaiseksi ja kuohkeaksi. Kaada juoma kannuun ja lisää joukkoon jäämurskaa tai -kuutioita.

Maistuu jälkiruokana, välipalana ja Ruokatorstain mukaan jopa vahvasti maustettujen ruokien kanssa ruokajuomana.

Ei kommentteja: