perjantaina, lokakuuta 09, 2009

Mansikkamarengit

Nyt päästään vihdoinkin purkamaan 1-vuotissynttäritarjottavien ohjeita ja kuvasatoa. Muutama viikko on taas kiitänyt ohitse niin, että sitä ei ole huomannutkaan. Sitä se töihinpaluu teettää.

Prinsessamme synttäreillä tarjolla oli
mansikkamarenkeja
täytekakkua suklaapohjalla sekä mustikka- ja valkosuklaamoussella
daim-mansikkahyydykekakkua
suklaapaloja
sydänvaahtokarkkeja
vaaleanpunaiseen teemaan sopivia pikkuleipiä
kinkkuhyydykekakkua
pasta-broilerisalaattia currykastikkeella

auringonkukkasarvileipää


Mansikkamarenkien ohjeen tarjosi Open Café. Marenkien teko oli mukavaa ja helppoa, vaikka aikaa toki piti varata, sillä marenkien piti kovettua uunissa lähes kolme tuntia.

(noin 2 pellillistä)

6 valkuaista
6 dl tomusokeria
6 dl mansikkatomusokeria
2 tl omenaviinietikkaa

Erottele valkuaiset keltuaisista ja lisää valkuaiset kulhoon. Lisää 2 dl tomusokeria siivilän läpi valkuaisten joukkoon ja vatkaa muutama minuutti. Lisää loput tomusokerista siivilän läpi ja vatkaa vielä noin 5 minuuttia. Lisää omenaviinietikka ja jatka vatkaamista vielä hetki. Pursota leivinpaperilla vuoratulle pellille ruusukkeita ja paista kiertoilmalla 80 asteessa noin 2,5 tuntia.

Ei kommentteja: