maanantaina, lokakuuta 12, 2009

Suklaapalat

Täällä esiteltiin maailman parhaiden suklaapalojen ohje ja olihan meidänkin niitä kokeiltava. Kerrassaan mainioita olivat.

Pohja
2½ dl vettä
200 g margariinia
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria - laitoin noin 4 dl
2 tl vanilliinisokeria
1½ tl soodaa
1 dl bulgarianjogurttia
2 munaa

Kuorrutus
2 rkl kahvia
100 g margariinia
1 rkl kaakaojauhetta
n. ½ pkt tomusokeria - laitoin noin 4 dl
nonparelleja

Kiehauta vesi, margariini, kaakaojauhe ja suola kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jäähtynyt margariiniseos siihen. Lisää joukkoon munat ja jogurtti sekoittaen taikina esimerkiksi puuhaarukalla tasaiseksi. Levitä taikina pellille ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kuorrutusta varten kiehauta margariini, kahvi ja kaakaojauhe kattilassa ja sekoita tasaiseksi. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon tomusokeri. Sekoita kuorrute tasaiseksi ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Koristele suklaapalat vielä halutessasi nonparelleilla.

Ei kommentteja: