perjantaina, lokakuuta 30, 2009

Mansikka-daimmoussekakku

Synttäritarjottavista vielä mansikka-daimkakullisen verran asiaa.

Pasta-broilerisalaatti currykastikkeen kera oli tarkoitus myös postata, mutta nyt olemme jo harmiksemme unohtaneet tarkalleen, mitä salaattiin laitettiin. Ainesosina oli muistimme mukaan rucolaa, jäävuorisalaattia, sydänpastaa, paistettuja broilerin fileitä, tomaattia ja persikkaa sekä lisäksi tarjolla erikseen aurajuustoa, fetaa ja punasipulia. Kastike tehtiin tämän mukaan.

Nasulla kruunattu mansikka-daimmoussekakku tehtiin yhdistäen Hellapoliisin daimmousseohje ja tämä jo useampaan kertaan hyväksi havaittu mansikkamousseohje.


Pohja
200 g Rainbow'n tummia täytekeksejä muruina
noin 50 g margariinia tai voita sulatettuna

Daimmousse
2,5 dl vispikermaa
130 g valkosuklaata
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
1 1/2 isoa daimia

Mansikkamousse
2 liivatelehteä
2,5 dl vispikermaa
200 g mansikoita
1/2 dl tomusokeria

Murenna keksit ja sekoita joukkoon sula rasva. Aseta reunavuoka tarjoilulautaselle ja painele keksiseos tasaiseksi pohjaksi.

Daimmoussea varten liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Murskaa daimit. Vaahdota kerma, mausta sokereilla ja lisää joukkoon rahka. Sulata suklaa ja kääntele se yhdessä sitruunamehun ja daimmurskan kanssa vaahdon joukkoon. Liuota vedestä pois puristetut liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää neste ohuena nauhana seokseen koko ajan sekoittaen.

Mansikkamoussea varten liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Soseuta mansikat ja mausta tomusokerilla. Liuota vedestä pois puristetut liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää neste ohuena nauhana mansikkasoseeseen koko ajan sekoittaen. Vaahdota kerma ja sekoita se varovasti käännellen mansikkaseokseen.

Kaada pohjan päälle daimmousse ja sitten mansikkamousse. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku reunavuoan reunoista ja poista vuoka. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja: