sunnuntaina, lokakuuta 25, 2009

Mustikka-valkosuklaamoussetäytteinen suklaakakku

Vihdoinkin saamme aikaiseksi kirjoitella synttärikekkereiden päätarjottavasta eli 1-vuotiskakusta. Täsmällistä ohjetta kakkuun on vaikea antaa, sillä sovelsimme Kinuskikissan ohjeita suurentamalla ainesten määrää. Taisimme suurentaa hieman liikaakin, sillä täytteitä jäi reilusti ylikin. Ylimääräisistä mousseista koottiin herkkuannoksia laseihin keksimurskan kanssa.

Kakkupohjaksi tehtiin jo loistavaksi todettu suklaakakkupohja. Tämänkertainen pohja tehtiin gluteenittomista jauhoista ja niiden ansioista kakkupohjasta tuli vieläkin herkullisempi kuin aikaisemmin. Kakun väliin teimme kolminkertaiset annokset Kinuskikissan mustikka- ja valkosuklaamoussea.

Pohja
200 g voita tai margariinia
4
¾ dl sokeria
4 munaa
2
¾ dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1
½ tl vaniljasokeria
2 dl tummaa kaakaojauhetta
4 dl lämmintä maitoa

Vaahdota voi ja sokeri ja lisää munat yksitellen vaahdon joukkoon vatkaten. Vatkaa hitaasti joukkoon puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineista. Lisää tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja lämmin maito.

Huomioithan, että taikinaa tulee iso annos eli varaa todella iso kulho tai tee taikina kahdessa erässä.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun halkaisijaltaan noin 14 cm:n ja 26 cm:n irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. Anna kakkupohjien jäähtyä ja leikkaa isompi kolmeen osaan ja pienempi kahteen osaan.

Vaahto
3 prk Flora Vispiä (20 %)
9 munaa
2 1/4 dl sokeria

Mustikkamousse
vajaa 1/2 vaahdosta
1 1/2 tlk rahkaa
4 1/2 dl mustikoita
9 liivatetta

Valkosuklaamousse
reilu 1/2 vaahdosta
300 g valkosuklaata
6 liivatetta

Laita yksi levy tarjoilulautaselle ja kostuta se vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Laita kakkulevyn ympärille irtopohjavuoan reuna, jotta saat kasattua kakun helpommin.

Vaahdota toisessa kulhossa kerma ja vatkaa toisessa kulhossa vaahdoksi munat ja sokeri. Sekoita kerma varoen munavaahdon joukkoon. Laita kaikki liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Valmista ensin mustikkamousse. Laita kulhoon rahka ja kaada päälle suunnilleen puolet vaahdosta. Survo mustikoita haarukalla niin, että saat erotettua muutaman ruokalusikallisen mehua. Kiehauta mehu kattilassa ja liuota joukkoon liivatteet. Sekoita liivatemehu ja mustikat rahkavaahdon joukkoon. Kaada mousse pohjalevyn päälle, nosta päälle toinen pohjalevy ja kostuta.

Valmista sitten valkosuklaamousse. Sulata valkosuklaa ja kun se on jäähtynyt, sekoita se lopun vaahdon joukkoon. Lämmitä pari ruokalusikallista vettä kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet. Sekoita liivateseos vaahtoon. Kaada valkosuklaamousse vuokaan, nosta päälle viimeinen iso pohjalevy ja kostuta.

Tee ison kakkupohjan päälle pieni kakku samaan tapaan. Aloita kokoaminen laittamalla pienen irtopohjavuoan reunat haluamaasi kohtaan isoa kakkupohjaa ja laita alimmaiseksi kerrokseksi mustikkamoussea. Sen jälkeen pohjalevy, kostutus ja päälle valkosuklaamousse ja pohjalevy ja kostutus. Anna kakun hyytyä kylmässä yön yli.

Irrota vuoan reunat kakusta varovasti veitsellä ja nosta reunat pois. Muotoile kakun reunoja tarvittaessa veitsellä. Koristele kakku haluamallasi tavalla. Meillä kakku kuorrutettu valkoisella ja pastavärillä vaaleanpunaiseksi värjätyllä kermavaahdolla sekä koristeltuna marsipaanikukkasin ja -numerolla.

Harmiksemme unohdimme ottaa edustavan kuvan itse kakun sisältä, mutta alla on kuitenkin jämäpala kuvattuna, jotta saa hieman tuntumaa siitä, millaiset kerrokset sieltä löytyivät. Täytteitä oli siis parin sentin kerrokset joka välissä.


Ei kommentteja: