sunnuntaina, syyskuuta 06, 2009

Mansikka-valkosuklaamoussekakku

Jo toistamiseen teimme Chocomumilta löytyneiden mansikka- ja valkosuklaamousseohjeiden pohjalta kakkua. Synttärikekkereillä tarjolla olleessa kakussa oli keksipohja ja ihana gerbera-reunavuoka pääsi ensitestiin.

Pohja
200 g keksejä, esimerkiksi Digestivejä
noin 50-75 g rasvaa

Mansikkamousse
2 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g mansikoita
1/2 dl tomusokeria

Valkosuklaamousse
2 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
4 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 keltuainen

Murenna keksit ja sekoita joukkoon sula rasva. Aseta reunavuoka tarjoilulautaselle ja painele keksiseos tasaiseksi pohjaksi.

Mansikkamoussea varten liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Vaahdota vispikerma. Soseuta mansikat ja mausta tomusokerilla. Liuota vedestä pois puristetut liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää neste ohuena nauhana mansikkasoseeseen. Sekoita lopuksi vaahdotettu kerma varovasti käännellen mansikkaseokseen.

Valkosuklaamoussea varten liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Paloittele valkosuklaa pieniksi paloiksi. Keitä kattilassa 2 dl vispikermaa, johon on sekoitettu sokeri ja keltuainen koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, kunnes seos sakenee. Lisää vedestä pois puristetut liivatelehdet seokseen. Lisää lopuksi valkosuklaa pienissä erissä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vaahdota 2 dl vispikermaa ja lisää se varovasti käännellen valkosuklaaseokseen.

Kaada pohjan päälle ensin mansikkamousse ja sitten valkosuklaamousse. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku reunavuoan reunoista ja poista vuoka. Koristele haluamallasi tavalla.

6 kommenttia:

Petra / Patalintu kirjoitti...

Onpa kaunis kakku! Hienot koristelut ja tosi ihana muoto. Mistähän tuollainen kukkavuoka on mahtanut löytyä? Mansikka-valkosuklaa kuulostaa yhdistelmänä kokeilun arvoiselta... :)

Lime kirjoitti...

Kiitos kehuista! Tilasimme vuoan Confetti-verkkokaupasta.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Minulla on juuri tuo sama vuoka ja etsiskelin sopivaa kakkua siihen tehtäväksi pikkutyttöjeni synttäreille täytekakun sijaan. sopisikohan tämä kaikenikäisten makuun? Oliko sinulla muuten kelmu vuoan sisällä vai saitko ilman sitä hyvin kakun vuoasta irti?

Anonyymi kirjoitti...

Tarvisin todella tiedon siitä että saako kakun vuoasta irti pelkällä veitsellä vai pitää vuoka kelmuttaa?

Pippuri kirjoitti...

Olemme olleet luvattoman huonoja vastaamaan kommentteihin, josta suuret pahoittelut. Vastaus tulee nyt sinulle Anonyymi ihan liian myöhään, mutta muillekin tiedoksi, että emme kelmuttaneet vuokaa, vaan olemme onnistuneet saamaan hyydykekakut melko hyvin tästä vuoasta irti.

Pippuri kirjoitti...

Lisäyksenä vielä edelliseen kommenttiin, että ennen vuoan nostamista olemme irrottaneet täytteen irti vuoan reunoista vetämällä vuoan reunoja myöten veitsellä.