tiistaina, syyskuuta 01, 2009

Toinen versio mansikkaisesta juustokakusta

Viimeisin juustokakkutekeleemme oli taasen mansikkainen juustokakku. Kakku erosi kuitenkin huomattavasti kaimastaan, sillä tässä juustokakussa mansikoita oli myös itse täytteessäkin. Ohjeen tarjosi Karamelli cakes.

Pohja
noin 1 pkt Digestive-keksejä
noin 100 g voita

Täyte
2 prk vaniljatuorejuustoa
1 prk (vanilja)maitorahkaa - meillä ihan vain maitorahkaa
1 prk ranskankermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 munaa

Mansikkasose
2 dl soseutettuja mansikoita
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja

Päälle
Mansikkasiivuja + kiille - meillä mansikkasosetta ja kiille

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa halkaijaltaan noin 24 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Levitä keksimurska vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Soseuta mansikat ja sekoita joukkoon sokerit ja perunajauhot. Valmista täyte vatkaamalla tuorejuusto, rahka ja ranskankerma kuohkeaksi. Lisää joukkoon sokerit ja munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Kaada puolet täytteestä pohjan päälle ja lusikoi sitten päälle puolet mansikkasoseesta. Sekoita hieman veitsellä ja kaada loput täytteestä vuokaan ja päällimmäiseksi loput mansikkasoseesta levittäen taas hieman veitsellä, jotta mansikkaraita leviää kakkuun tasaisemmin.

Paista kakkua uuniin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 1,5 tuntia. Jos pinta tummuu, peitä se paiston loppuvaiheessa foliolla. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen reunojen irrottamista.

Koristele kakku halutessasi esimerkiksi mansikkaviipaleilla ja peitä pinta hyytelösokerista tehdyllä kiilteellä.

Ei kommentteja: