Viime viikonloppuna vietimme synttärikekkereitäni ja yksi tarjolla olleista suolaisista oli Katariinan keittiön ohjeistama kinkku-paprikatäytteinen perunarulla. Perunarulla on varsin muuntelukelpoinen, sillä täytteen voi tehdä täysin mielensä mukaan ja se on myös gluteeniton tarjottava.
Pohja
100 g perunamuusijauhetta
5 dl kiehuvaa vettä
4 keltuaista
50 g juustoraastetta
4 valkuaista
mausteita maun mukaan
Täyte
200 g valkosipulituorejuustoa
1 punainen paprika
1 pss (noin 250 g) kinkkusuikaleita
Kuumenna vesi kiehuvaksi, kaada kulhoon ja sekoita muusijauhe siihen. Erottele valkuaiset keltuaisista ja vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita haaleaksi jäähtyneeseen muusiin mausteet, keltuaiset ja juustoraaste sekä lopuksi varovasti käännellen valkuaisvaahto. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Sekoita keskenään tuorejuusto, pieneksi kuutioitu paprika ja kinkkusuikaleet. Kumoa paistettu pohjalevy leivinpaperin päälle pöydälle. Anna pohjan jäähtyä ja levitä sitten täyte päälle ja kääri tiiviiksi rullaksi kääretortun tapaan. Kääri leivinpaperi tiukasti rullan ympärille ja anna tiivistyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
1 kommentti:
Paljon onnea (vaikkakin näin paljon jälkikäteen)! Mukavaa, että kokeilit =)
Lähetä kommentti