Me TODELLA olemme tehneet viime aikoina juustokakkuja ja taas on suunnitelmissa tehdä yhdenlainen viikonlopulle. Tämä nicehousen reseptikilpailussa mukana ollut mansikkainen juustokakku oli varsin herkullista, kuten kaikki juustokakut meidän mielestämme.
Pohja
170 g kaurakeksejä
1 1/2 tl kanelia
60 g sulatettua margariinia
Täyte
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 munaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl vanilliinisokeria
1/2 sitruunan mehu
Pinnalle
1/2 litraa mansikoita
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
Murenna keksit, lisää joukkoon kaneli ja margariini ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Painele keksiseos tasaisesti pohjalle.
Sekoita notkistetun tuorejuuston joukkoon sokeri. Erottele keltuaiset valkuaisista ja lisää keltuaiset juustoseokseen. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, vanilliinisokeri, sitruunamehu ja lopuksi kovaksi vaahdotetut valkuaiset. Levitä täyte keksipohjan päälle ja paista kakkua 175 asteessa noin 35 minuuttia.
Koristele jäähtynyt kakku mansikoilla. Valmista kiille vedestä ja hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada mansikoiden päälle. Anna kakun hyytyä kylmässä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti