Hyvä vaihtoehto suolaiselle, hieman perinteisestä poikkeavalle tarjottavalle esimerkiksi kahvipöydässä on Kinuskikissan ohjeistama valkosipuli-basilikapizza. Pizzapalat hupenevat myös nopeasti pikkusyötävinä esimerkiksi television ääressä.
Pohja
1/3 pss kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 dl vettä
2½-3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Valkosipuli-basilikaöljy
vajaa ½ dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
½ ruukkua basilikaa
Pinnalle
2 dl mozzarellajuustoraastetta
basilikanlehtiä
rucolanlehtiä
pinjansiemeniä
oliiviöljyä
Liota hiiva ja sokeri noin 42-asteiseen veteen. Sekoita keskenään jauhot ja suola ja lisää jauhoseos hiivanesteeseen vähitellen. Vaivaa taikinaa muutama minuutti ja kohota lämpimässä noin 30 minuuttia.
Kauli taikina pellillä leivinpaperin päällä ohueksi levyksi. Soseuta öljy, valkosipulinkynsi ja basilikanlehdet sauva- tai tehosekoittimella. Sivele öljy pohjan päälle ja ripottele pinnalle mozzarellajuustoraaste. Paista 250 asteessa 5-7 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
Silppua basilikan- ja rucolanlehdet ja sekoita ne pieneen määrään oliiviöljyä pinjansiementen kanssa. Nostele seosta valmiin pizzan päälle ennen tarjoilua. Parasta pizza on uunituoreena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti