keskiviikkona, helmikuuta 13, 2008

Tonnikalapiirakka

Vaikka suolaiset piirakat ovat loistavaa suolaista pikkupurtavaa niin vieraille kuin itselle arki-illan ratoksi tai viikonlopun herkuksi, emme ole loistavan rasvattomaan piirakkapohjaan tehdyn katkarapupiirakan jälkeen montaakaan kertaa saaneet aikaiseksi tehdä piirakkaa.

Lime ihastui niin kovasti anopin tekemään tonnikalapiirakkaan, että ohje oli saatava kotiin. Tätä on takuuvarmasti aina anoppilassa, mikäli on tiedossa, että nälkäinen Lime on tulossa vierailulle. Ja kyllähän puolet piirakasta hupeneekin yhtäkkiä herran suuhun.

Pohja
1 dl perunamuusihiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl valkosipulisuolaa
1 dl sulatettua voita tai juoksevaa margariinia
1 dl vettä

Täyte
1 tlk tonnikalaa (öljyssä)
2 munaa
2 dl maitoa
2 rkl tuoretta tai 2 tl kuivattua tilliä
1 tl valkosipulisuolaa
noin 1 dl juustoraastetta

Sekoita keskenään perunamuusihiutaleet, leivinjauhe, vehnäjauhot ja valkosipulisuola. Lisää joukkoon rasva ja vesi sekoittaen taikina tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Levitä tonnikala piirakkapohjan päälle. Sekoita keskenään munat, maito ja mausteet. Kaada seos täytteen päälle ja ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste. Kypsennä piirakkaa uunin keskiosassa 225 asteessa noin 25-30 minuuttia.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan oloinen resepti. Täytyykin pistää muistiin. Tonnikala jotenkin sopiikin niin hurjan hyvin erilaisiin pikkulämpimiin.

Pippuri kirjoitti...

Tämä piirakka sai menneenä viikonloppuna taas muutaman uuden ystävän, joten ainakin tonnikalasta pitävien kannattaa ehdottomasti kokeilla sitä.

Unknown kirjoitti...

Kovasti on tullut kehuja, kun oon tätä muutaman kerran tehnyt. Kiitos reseptistä. Helppoa ja hyvää, eli täydellistä!!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa! Mulle vaan tuli aivan liian suolaista.. Liekö mittasin jotain väärin ? :/