tiistaina, helmikuuta 12, 2008

Rahkapallerot

Nopea- ja helppotekoiset leivonnaiset ovat yllätysvieraita saavan pelastus. Herkullisen mehevät Hellapoliisin ohjeistamat rahkapallerot ovat valmiita kymmenessä minuutissa.

1 prk maitorahkaa
1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 muna
tomusokeria tai hienosokeria

öljyä paistamiseen

Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Kuumenna öljy ja paista lusikalla taikinasta otettuja palleroita öljyssä niin, että pallerot saavat kauniin värin. Nosta kypsät rahkapallerot reikäkauhan avulla esimerkiksi leivinpaperille valumaan. Ripottele paistamisen jälkeen rahkapalleroiden päälle tomusokeria tai hienosokeria.

7 kommenttia:

Välispiikki kirjoitti...

Mielenkiintoinen ohje! Vähentääkö rahka taikinassa palleroiden munkkimaisuutta? Entä maistuuko rahka valmiissa leivonnaisissa?

Anna kirjoitti...

Ostan näitä joskus hallista tai kahvilasta - nää on NIIN hyviä! Ihanaa saada tämä ohje täältä :)

Välispiikki: Mun mielestä ainakin kahvilaversioiden koostumus on ollut tavallista munkkia kosteampi ja rakenteeltaan "sienimäisempi".

Anonyymi kirjoitti...

Vastaako maku kaupan Qarkineja? Ovatko sisältä kosteita, kuten joku jo kysyikin..?

-s

pikkulintu kirjoitti...

Ihan tyhmä kysymys tähän väliin, mutta millaista öljyä tuossa paistossa kannattaa käyttää??

Kmsu kirjoitti...

Näitä voisikin kokeilla vappuna samalla, kun tekee munkkeja. Kuulostaa hyvältä!:)

Lime kirjoitti...

Kaupan Qarkineista meillä ei ole kokemusta, mutta nämä pallerot olivat tavallisiin munkkirinkilöihin verrattuna huomattavasti kosteampia ja mehevämpiä.

Välispiikki, me itse asiassa hieman hämmästelimme sitä, että rahka ei juurikaan maistunut valmiissa palleroissa.

Pikkulintu, me paistoimme rypsiöljyssä.

Nanne kirjoitti...

Vappumunkit tehty tällä reseptillä, ja todellakin, nämä olivat erittäin hyviä ja erittäin nopeita tehdä.
Kiitokset hyvästä reseptistä ja oikein mukavaa kevään jatkoa!! :)