Hyvää ystävänpäivää kaikille Limepippurin lukijoille!
Ystävänpäivän kunniaksi valmistimme kerrassaan maukkaat, pienet ja helppotekoiset suklaafondantit Maku-lehden ohjeen perusteella. Käytimme vain turhan suuria annosvuokia eli taikinasta olisi tullut kunnon annokset korkeintaan kolmeen halkaisijaltaan 8 cm:n vuokaan.
Suklaafondantit
75 g voita
3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 muna
1 dl sokeria
Daim-patukkaa tai Maitosuklaa Daimia rouhittuna
Sulata voi ja sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota muna ja sokeri kevyesti. Sekoita voisula ja jauhot vuorotellen munavaahtoon.
Jaa taikina paistonkestäviin annosvuokiin ja rouhi päälle suklaata. Nosta vuoat uunipellille ja paista leivonnaisia 200 asteessa noin 12 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Leivonnaiset saavat jäädä keskeltä kuitenkin hiukan kosteiksi. Tarjoa suklaafondantit vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
1 kommentti:
Kokeilin gluteenitonta versiota suklaafondanteista. Korvasin vehnäjauhon perunajauhoilla. Jaoin taikinan neljään amerikanmuffinivuokaan. Annoskoko oli juuri sopiva.
Herkkua. :)
Lähetä kommentti