Makeat leivonnaisemme ovat viime aikoina keskittyneet erilaisiin juustokakkuihin, erityisesti vadelmaisiin. Nyt kuitenkin Ellien Ideakeittiön inspiroimina valmistimme raikkaan aprikoosilta ja valkosuklaalta maistuvan kakun.
Pohja
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutusliemi
3/4 dl vettä
2 rkl sokeria
2 rkl rommia
Täyte
1 dl aprikoosisosetta
100 g valkosuklaata
1/2 dl kasvirasvasekoitetta
2 1/2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Jos haluat pohjaista suklaisen, lisää joukkoon 3 rkl kaakaojauhetta. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista pohjaa 175 asteessa noin 35 minuuttia.
Kiehauta vesi ja sokeri ja mausta liemi rommilla. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahtia ja kostuta molemmat puolet liemellä. Kuumenna kattilassa sekoittaen valkosuklaa ja kasvirasvasekoite niin, että suklaa sulaa. Vaahdota vispikerma ja mausta se vaniljasokerilla. Sekoita jäähtynyt suklaaseos vaahdon joukkoon.
Levitä aprikoosisose ja puolet suklaavaahdosta kakun väliin. Kuorruta kakun pinta lopulla suklaavaahdolla ja koristele kakku esimerkiksi rouhitulla suklaalla tai hedelmillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti