sunnuntai, joulukuuta 30, 2007

Piparinen juustokakku

Piparkakkutaikinaa on tähän saakka hyödynnetty perheessämme pääasiassa perinteisiin pipareihin, mutta tänä jouluna piparkakkutaikinasta syntyi myös pohja aivan loistavaan jouluiseen juustokakkuun.
Tämän herkullisen sekä nopea- ja helppotekoisen ohjeen tarjosi Maku-lehti.

Pohja
noin 250 g valmista piparkakkutaikinaa

Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl fariinisokeria
2 munaa
1 1/2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria

Sulata piparkakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kauli se hieman irtopohjavuoan pohjaa suuremmaksi. Nosta kaulittu taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja painele taikinaa myös vuoan reunoja vasten.

Sekoita täytteen ainekset kulhossa
ja kaada vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Torttu maistuu parhaimmalta jääkaappikylmänä.

Ei kommentteja: